hoofdkantoor grundfos nederland, weesp

opdrachtgever:
oppervlakte:
bouwkosten:
jaar van ontwerp:
jaar van realisatie:
adres:
grundfos nederland bv
2000 m2 bvo
4.500.000,- excl. btw
2002
onbekend
pampuslaan, weesp

Het project betreft de nieuwbouw van een kantoorgebouw voor Grundfos Nederland, met een BVO van 2000 m. Het gebouw komt op de plek van het bestaande kantoor. Dit leidt tot de noodzaak van een uitgebreid plan van aanpak betreffende tijdelijke huisvesting op eigen terrein. Het uiteindelijke ontwerp is een gebouw dat zich daadwerkelijk onderscheidt van de 'snelweg-kantoor architectuur', waarin de kwaliteit waar Grundfos voor staat een stempel drukt op de verschijningsvorm van het gebouw. Ook in dit plan staat het eerlijke gebruik van materialen voorop, in combinatie met een streven naar tijdloosheid. De naturel betonelementen in de gevel brengen een sterk contrast in het gevelbeeld, en zorgen voor zonwering. De begane grond is transparant en laat niet alleen de draagconstructie van de drie bovenliggende verdiepingen zien, maar verheft deze ook tot esthetisch element. Verder zijn alle verdiepingen uitgewerkt als 'open' plattegrond met werkgroepen, wat bijdraagt aan een grote flexibiliteit en luchtige werksfeer.

english
terug