tijdelijk theater de kemphaan, almere

commissioner:
area:
building costs:
year of design:
year of delivery:
address:
theatergroep suburbia
300 m2 bruto
25.000,- excl. btw
2007
2007 (tijdelijk gebouw)
de kemphaan, almere

Theatergroep 'suburbia' speelde een stuk van Yasmina Reza 'kunst' genoemd. Ze vroegen ons een tijdelijk theater voor het stuk te bedenken:

Het eerste dat ik uit dit stuk haalde, was het conflict dat ontstaat wanneer verschillende mensen verschillende waardes hechten aan verschillende objecten. Dit stuk gaat over iemand die gefascineerd is door een schilderij, een fascinatie die niet gedeeld wordt door zijn vrienden, zeker niet voor het bedrag dat ervoor betaald is. Bij de beschouwing van iedere kunstvorm, of het nou theater, schilderwerk, beeldhouwkunst of architectuur is, zijn er steeds drie belangrijke elementen: het object, het subject, en de interactie tussen deze twee.
Dit theater laat in relatief triviale termen het derde en belangrijkste van deze drie elementen zien, de interactie. Van buiten gezien zie je aan de ene kant het publiek (subject) en aan de andere kant de spelers (object). Wat je (niet) ziet tussen ze, als een schilderij uitgekaderd in het landschap, is de interactie.
Eigenlijk is het gebouw niets anders dan een schilderij waarin de interactie tussen het publiek en de acteurs van het stuk is geschilderd, dezelfde interactie die iemand doet besluiten voor heel veel geld een wit schilderij te kopen.

english
terug