la Quiete vakantiewoningen met spa, aquilonia (AV), Italiy

opdrachtgever:
oppervlakte:
bouwkosten:
jaar van ontwerp:
jaar van realisatie:
adres:
Donato lannece
1230 m2 bruto
n.t.b.
2010
2013
Strada Comunale Fontana Nangi, aquilonia (AV)

We zijn bezig met het ontwerp en de bouw van dit kleine vakantiepark met spa, villa en schapenstaal in Italië. Over het concept:

De basis voor alle gebouwen is terug te vinden in de kern van het project; de vakantiewoning. De woning is een houten koker die ligt op een betonnen sokkel. Deze elementen worden visueel verticaal verbonden met een element in steen van de Vesuvius. De houten koker is ‘open’ aan de achterkant, en kijkt uit over de fantastische heuvels, flora en fauna van het “Bosco di Zampaglione” ten zuiden van Aquilonia. Het stenen element bevat de kitchenette, de openhaard, de wastafels en de douche. De douche heeft een glazen dak op 5m hoogte. Hierdoor krijgt men het gevoel in een spelonk te staan douchen.

De betonnen plint bevat de kelder voor het parkeren van de auto en fietsen, en voor de benodigde techniek. Het beton wordt door de bekisting van een grove plankentextuur voorzien. Plaatselijk zullen in de betonnen wanden decoratieve reliëfs worden mee gestort. De houten gevel herhaalt zich als wandbekleding in het interieur. De houten latten, in drie verschillende hoogtematen, worden ‘at random’ aan de gevel bevestigd. Tussen de latten zit enige ruimte. De houtsoort wordt foutloos Zwitzers Larix, onbehandeld.

De vloeren zijn met een locale steensoort bekleed terwijl de plafonds wit gestuukt zijn. In het plafond bevindt zich ter plaatse van de woonkamer nog een lichtschacht in het dak. In de gebouwen wordt overal gebruik gemaakt van vloer- of lucht verwarming en koeling.

De transparante geveldelen worden uitgevoerd in het Zwitserse Sky-frame systeem. Door de extreem slanke kozijndetaillering van dit product, wordt het fantastische uitzicht minimaal verstoord, terwijl de functionaliteit van de openschuivende glasdelen optimaal is.

De gevonden vormtaal, materiaalkeuze en detaillering herhaalt zich door het gehele project. In de Spa ligt het dak wat hoger, en is het gemaakt van een betonnen ‘waffle slab’ constructie. Dit heeft behalve akoestische en constructieve voordelen, vooral een ruimtelijk esthetisch effect. In de “casa pedronale” wordt vooral de breedte van de koker opgezocht, wat het beschikbare panorama bevestigt.

De schaapskooi die even verderop het terrein gebouwd wordt, biedt plaats aan ongeveer 80 schapen. De stal heeft een houten gevel op een gebogen staalconstructie. De dwarsdoorsnede is homogeen asymmetrisch. De koppen zijn koud afgesneden, waarbij het hoekdetail van extreem belang wordt. Dat geldt overigens ook voor de rondgaande hoekdetaillering van de kokers van de woningen en spa.

english
renderingen Estudio UCS
terug