woningen voor visueel gehandicapten

opdrachtgever:
oppervlakte:
bouwkosten:
jaar van ontwerp:
jaar van realisatie:
adres:
visio / stichting novum
304 m2 netto per woning
1.200.000,- excl. btw
2001
2004
hilversumsestraatweg 180, huizen

De woningen zijn gesitueerd op het eigen terrein van VISIO, in een groen gebied in het Gooi. De ontwerpopgave bestond naast de functionele eis van 8 (semi)zelfstandige bewoners per woning, uit de mogelijkheid de gebouwen later eventueel af te kunnen stoten als 'villa's' in deze mooie woonomgeving. De woningen bestaan duidelijk uit twee delen, gekoppeld door een glazen corridor. De restruimte tussen de twee elementen is een besloten patio als rustige buitenruimte. In het lage element bevinden zich (slaap)kamers voor meervoudig gehandicapten, terwijl in het hoge volume de begane grond gevuld is met woonruimte, keuken en activiteitenruimte. De verdieping bevat (slaap)kamers voor de rest van de groep. De gebouwen stralen 'licht, lucht en ruimte' uit, en zijn opgetrokken uit baksteen en glas, met op de hoge delen een licht hellende dakvorm.

english
terug