house and office amsterdam, the netherlands

commissioner:
area:
building costs:
year of design:
year of delivery:
address:
ten brinke/nilsson
156 m2 bruto
100.000,- excl. vat
2001
2003
bogortuin 207, amsterdam

The house is a 2-story apartment with living on the ground floor and working/sleeping upstairs. Since the house was part of a larger project, choices for planning where limited. First, we removed as many walls as possible. We made the kitchen a part of the living room, designing it as a piece of furniture rather than a kitchen. The office is extended into the library/meeting room by a glass wall. This also makes daylight accessible in this darker part of the house, which has windows only on one side. The bedroom has a bathroom 'en suite'.

All necessary closets and cabinets are put inside a wall covered in teak wooden doors. This makes it possible to create almost empty spaces. The covering on the ground floor is a white industrial floor, the stairs and first floor are covered with bamboo. The bathroom floors are covered with black slate. Worktops, bath and basins are made from the Durat composite.

nederlands
back