house and office amsterdam, the netherlands

opdrachtgever:
oppervlakte:
bouwkosten:
jaar van ontwerp:
jaar van realisatie:
adres:
ten brinke/nilsson
156 m2 bruto
€ 100.000,- excl. btw
2001
2003
bogortuin 207, amsterdam

Het huis is een tweelaags appartement met wonen op de begane grond en werken/slapen op de eerste verdieping. Omdat het appartement deel was van een groter project, waren de keuzes voor de inrichting beperkt. Om te beginnen hebben zoveel mogelijk binnenwanden verwijderd. De keuken hebben we onderdeel van de woonkamer gemaakt, meer vormgegeven als een meubelstuk dan een keuken. Het kantoor is verbonden met de bibliotheek middels een glazen wand.. Dit zorgt ook voor daglicht in het achterste gedeelte van het appartement, wat slechts aan één kant ramen heeft. De slaapkamer heeft een badkamer 'en suite'.

Alle noodzakelijke kastruimte is ondergebracht in kastwanden afgesloten met teak deuren. Dit maakt het mogelijk bijna lege ruimtes te maken. De vloer op de begane grond is bedekt met een witte gietvloer, de trap en eerste verdiepingsvloer zijn bedekt met een bamboe vloer. De badkamer en toiletvloer zijn voorzien van zwarte leisteen. De werkbladen, het bad en de wastafels zijn uitgevoerd in composiet van Durat.

english
terug