16 'Young Planet' Starterswoningen hoorn

opdrachtgever:
oppervlakte:
bouwkosten:
jaar van ontwerp:
jaar van realisatie:
adres:
burghstone projectontwikkeling
-
Ä 1.000.000,- excl. btw
2005
2007
astronautenweg, hoorn

In 2005 kregen we de opdracht een efficiŽnte oplossing te bedenken voor een aantal starterswoningen op een inbreilocatie in Hoorn. Dit alles in het kader van een besloten prijsvraag onder 27 ontwikkelaar/architect combinaties. Uiteindelijk wonnen we de prijsvraag met een 4 laags blok met onderbouw bestaande uit 16 appartementen, met de entree, de bergingen en 6 parkeerplaatsen onder de begane grondvloer van de onderste appartementen. Het blok is opgetrokken uit een donkere rood/bruine baksteen.

De appartementen zijn 50 m2, maar kennen toch een zeer ruime opzet. De woningen, vier per bouwlaag, zijn identiek. De entrees liggen rond de centrale openbare kern, die uitkomt in het parkeersouterrain en de hoofdentree. In de kern is ruimte voor de trappen en de lift. Bij binnenkomst ligt de badkamer aan de rechterhand, tegen de schacht aan, en de slaapkamer aan de linkerhand. De woonkamer is rechtdoor. Vanuit de woonkamer en vanuit de slaapkamer is het grote balkon bereikbaar. De rug van de woonkamer bestaat uit de half open keuken, die aansluitend een bijkeuken heeft.

Het resultaat is een uiterst efficiŽnte woonvorm, gevangen in een fris en duidelijk blok dat zich voegt in de inbreilocatie, zonder zich daarbij in de omgeving te verliezen, of te overheersen.

english
terug