villa smit-gutter blaricum, the netherlands

opdrachtgever:
oppervlakte:
bouwkosten:
jaar van ontwerp:
jaar van realisatie:
adres:
fam. smit-gutter
49 m2 nieuw + 104 m2 bestaand
185.000,- excl. btw
2004
2005
blaricum

De opdracht bestond uit het restylen van een bestaande villa en de uitbreiding ervan met een nieuwe uitbouw. De oorspronkelijke villa werd gebouwd in 1925. Het meeste van het interieur en exterieur is niet veranderd sinds dat jaar. We hebben geprobeerd de oude stijl van de villa te behouden en in ere te herstellen, zodat het straatbeeld niet aangetast wordt. Door de verdieping van de bestaande bouw vrij van wanden te maken, wordt een maximum aan ruimte gemaakt in deze kleine villa. In de uitbreiding aan de zijkant van de woning hebben we de keuken geprojecteerd, terwijl we achter in de tuin het atelier/gastverblijf in een bijgebouw hebben geplaatst. De tweede verdieping wordt een open slaapkamer met badkamer 'en suite'.

De uitbreiding is een maximalisatie van wat er mogelijk is binnen de bestaande regelgeving. Het is bekleed met Cor-ten staal. The tuingevel bestaat volledig uit glas en heeft een grote schuifdeur naar de tuin toe. Boven deze gevel hangen stalen lamellen die voor schaduw zorgen. De uitbreiding is gescheiden van de keuken en de rest van de woning door een kleine corridor. Twee schuifdeuren onderbeken het atelier van de keuken en de rest van de woning.

english
foto's door luuk kramer
terug