beeldhouwatelier voor kunstenaar frans v/d ven

opdrachtgever:
oppervlakte:
bouwkosten:
jaar van ontwerp:
jaar van realisatie:
adres:
frans van der ven
108 m2 netto
125.000 excl. btw
1998
2000
giraffeweg 14, 1338 EG almere

De locatie is aan de rand van almere, in almere-buiten. Het concept is een-doos-in-een-doos. De buitendoos is een 9x12x6 m constructie van Cor-Ten staal. De binnendoos is met een van zijn zijden aan de buitendoos verankerd, maar staat anders vrij in de grote ruimte, ook van het plafond. De binnendoos bevat op de begane grond opslag, werkplek en utiliteiten, en op de bovenverdieping kantoor en archief. De binnendoos is ook van de vloer opgetild, staande op een houten sokkel. De binnenkant van de buitendoos is wit gestucd en maakt een sterk contrast in structuur en materiaal tegen de grovere met chip board bekleedde binnendoos.

english
terug