Sauna

Gebouw THE MERGE
Thuis van de F.I.CO WELLNESS CLUB

 

Op de grens tussen Bologna en het platteland
THE MERGE is het architectonische huwelijk tussen Bologna en het platteland. Als twee in elkaar geschoven handen verspringt de plattegrond, de originele betonliggers volgend, twee identiteiten die samen één geheel vormen.

Het buitenterrein, de gevel en het dak zijn deels begroeid met eetbare beplanting, en zijn deels betimmerd en betegeld. Het resultaat is een spannende, maar harmonieuze compositie van nissen en uiteinden, van zon en schaduw, van Bologna en het platteland.

La tavola Italiana
In en om het gebouw krijgt het platteland alle ruimte om te bloeien. In de drie voor de gasten toegankelijke patio’s worden – net zoals buiten – seizoensgroenten, fruit en kruiden gekweekt. Deze worden niet alleen gebruikt in de winkel en de kruidensauna’s, ook in het restaurant met haar glazen keuken en wijnhoek. De gasten zitten hier aan een lange tafel, waaraan het diner en de lunch een gedeeld moment wordt. De smaak, sfeer en vriendschap van het echte Italië staan centraal.

Il canale sotto i portici
Bologna presenteert zich krachtig en vol klasse. De portico, hét karakter van de stad, is overal in het ontwerp aanwezig. De betonliggers en kolommen van de oude fabriek vormen de basis, de houten eerste verdieping maakt de portico’s compleet.

Door het gebouw heen stroomt een ononderbroken kanaal: il canale sotto i portici, het kanaal onder de portico’s. Dit is een verwijzing naar het middeleeuws Bologna, waarin kanalen welvaart brachten naar de stad. (Bologna’s prachtige ‘verborgen kanalen’ zijn nog te zien op plekken als de Porta Galliera en de Via Piela.)

Het kanaal verbindt verschillende ruimtes en zwembaden aan elkaar. Door trappetjes waarboven het waterpeil heel laag is, blijven de zwembaden op ieder hun eigen temperatuur.

Een groen en gezond hart
De functie en het ontwerp van het gebouw zijn één: gezondheid. Zorg voor de mens én zorg voor de planeet. Op het hoogste dak – het enige dat niet bereikbaar is voor bezoekers – liggen zonnepanelen. Door de geïntegreerde warmtepompen en hergebruik van regenwater is het gebouw bovendien CO2 neutraal.

Hypermoderne technologie
Daarnaast is het gebouw uitgerust met mondaine technologie. In verschillende ruimtes kunnen bezoekers gebruik maken van de nieuwste technieken. Denk aan de mogelijkheid een bodyscan te laten maken of trainingsprogramma’s via tv-schermen te volgen.