studio for dutch sculptor frans v/d ven

commissioner:
area:
building costs:
year of design:
year of delivery :
address:
frans van der ven
108 m2 netto
125.000 excl. vat
1998
2000
giraffeweg 14, 1338 EG almere, the netherlands

The location is on the outskirts of dutch new-town almere. The building concept is a box-in-a-box. The outer box is a 12,6x9,6x6,6 m cor-ten steel clad structure. The wooden inner box is attached to one of the inner walls, but otherwise free standing in the space, also detached from the ceiling. This box contains on the ground floor storage, workspace and utility rooms, and on the upper floor office space and archive. The inner box is slightly lifted from the floor, standing on a steel base. The inside walls of the outer box are white plaster and contrasts in texture and material to the chip board clad inner box.

nederlands
back