architect

Zo vindt u de architect die bij u past

Google ‘architect’ en je wordt overspoeld met hits. Hoe kies je uit die overdaad de architect die het beste bij je past?

1. Weet wat je mooi vindt

Het lijkt een open deur, maar je zult ze de kost geven, mensen die geen idee hebben wat ze nu eigenlijk mooi vinden. Koop een stapel woonbladen, struin het internet af, of stap in de auto en ga erop uit. Hoe beter je weet wat er te koop is, des te beter je je stijl kunt bepalen.


2. Wees brutaal

Heb je een woning of gebouw gevonden waarvan je denkt: yes, dit is helemaal wat ik wil, schroom dan niet en bel gewoon bij de eigenaren aan. Iedereen vindt het leuk om te horen dat ‘een vreemde’ zijn of haar stijl waardeert. Zeker weten dat ze je de naam van hun architect geven.


3. Zoek gericht

Globaal zijn er twee soorten architecten: architecten die zo’n beetje alle stijlen leveren en architecten met één herkenbare handtekening. Het één is niet per se beter dan het ander. Wil je ‘gewoon een goed ontwerp’, dan is het prima om een generieke architect te kiezen. Ben je echter iemand met een uitgesproken mening, kies dan een architect wiens stijl helemaal bij jou past.interieur architect modern appartement4. Vertrouw je intuïtie

Je huis of vastgoedproject is waarschijnlijk een van je grootste aankopen ooit. En met je architect werk je maanden, zo niet jaren, intensief samen. Daarom is het essentieel dat jij en je architect elkaar recht in de ogen kunnen kijken. Zorg dat je iemand kiest me wie het klikt, dat het iemand is die je vertrouwt en op wie je kunt bouwen. Geen goede eerste indruk = geen deal.


Rijtjeswoning moderne architectuur5. Bezoek eerdere projecten

Een gebouw kan er prachtig uitzien op de foto. Maar is het ook fantastisch om er binnenin te zijn? Een goede architect vindt het geen enkel probleem om één of meerdere projecten met jou te bezoeken. Zijn opdrachtgevers zijn trots op hun eigendom en zullen het je zeker graag laten zien. Kun je meteen vragen hoe de samenwerking verliep.