Starterswoningen onder architectuur

Starterswoning onder architectuur

Deze week lanceerde ons architectenbureau een nieuwe lijn: de starterswoning onder architectuur. 

Ons architectenbureau staat bekend om haar vooruitstrevende ontwerpen; minimalistische woningen en gebouwen die opvallen in zowel het straatbeeld als in de wereld van de architectuur.

Tot nu toe hebben we – wat betreft woningen – vooral villa’s gebouwd. De vraag om mee te doen aan een kavelavond van de gemeente Almere inspireerde ons echter om ook een drietal starterswoningen onder architectuur te ontwerpen.

Starterswoning onder architectuur

Het ontwerpen van een starterswoning onder architectuur is niet nieuw voor ons architectenbureau. Eerder realiseerden we twee houten rijtjeswoningen in Almere Noorderplassen. Beide werden genomineerd voor het World Architecture Festival 2014.

 

Starterswoning onder architectuur in de Almeerse Noorderplassen.

 

Architect in Almere Duin

Daarnaast begeleiden we op dit moment de interieurbouw van een hoekwoning in Almere Duin. Deze woning is twee maanden geleden casco opgeleverd door de projectontwikkelaar Amvest. Ons architectenbureau maakte niet alleen de plattegrond, we ontwierpen ook de keuken, badkamer, toiletten, woon- en slaapkamer.

Starterswoning onder architectuur in Almere Duin (rendering)

 

Nieuwe lijn: rijtjeswoning verre van standaard

In de nieuwe lijn die we presenteren, proeft u de passie die we hebben voor ons vak.

We zijn uitgegaan van een standaard huis; een rijtjeswoning met drie verdiepingen en de afmeting 5,4 x 10 meter. Dat is precies de IBBA-maat (Ik Bouw Betaalbaar in Almere).

We kozen voor bijzondere materialen, open plattegronden en opvallende extra’s.

Onze nieuwe lijn bestaat uit drie woningen, die eenvoudig aan te passen zijn naar de wensen van degene die erin gaat wonen en de eisen die de kavel stelt.

  1. Een houten starterswoning
  2. Een industriële starterswoning
  3. Een moderne starterswoning

Drie starterswoningen onder architectuur. V.l.n.r. industriële starterswoning, houten starterswoning, moderne starterswoning.

Houten starterswoning onder architectuur

In onze houten starterswoning lopen de twee trappen in elkaar door. De trap die van de eerste naar de tweede verdieping loopt, kunt u vanuit de woonkamer zien. Doordat deze tegen een raam aan is geplaatst, valt het daglicht op een prachtige, indirecte manier de woonkamer in.

Op de zolderverdieping, waar twee kinderslaapkamers zijn gesitueerd valt het daglicht door platte dakramen naar beneden wat zorgt voor een speels effect.

Zowel de gevel als de binnenmuren en plafonds van de woning zijn van hout. Dit geeft de woning een warme en vooral natuurlijke uitstraling.

In de woonkamer van de houten starterswoning ziet u de onderkant van de trap naar de eerste verdieping, die tegen een raam aan is gebouwd.

 

 

 

 

 

De werkplek in deze houten starterswoning is beschut en licht. In de nis kunnen spullen opgeborgen worden.

Industriële starterswoning onder architectuur

In onze industriële starterswoning staat de houten trap centraal. Deze leidt niet simpelweg van de ene etage naar de andere, maar verdeelt het huis in vijf splitlevels, die elk een eigen functie hebben.

Ook bijzonder is de wintertuin op de eerste verdieping. Dit is een inpandig balkon waar u ’s zomers heerlijk de ramen open kunt zetten en ’s winters aangenaam warm van het uitzicht kunt genieten.

Industriele starterswoning onder architectuur
Industriele starterswoning onder architectuur

Industriele starterswoning onder architectuur

 

Moderne starterswoning onder architectuur

De eyecatcher van de moderne starterswoning in onze nieuwe lijn is de houten trap met glazen wanden. Door het glas en de doorkijkjes staan alle verdiepingen met elkaar in verbinding. Door de grote ramen in de gevel en het gigantische dakraam dat u vanaf de begane grond kunt zien, baden alle ruimtes in het daglicht.

Moderne starterswoning onder architectuur
Moderne starterswoning onder architectuur

Moderne starterswoning onder architectuur

 

 

 

 

Ziet u zichzelf hier al wonen?

Geïnteresseerd in een van deze starterswoningen? Of wilt juist een unieke (starters)woning door ons laten ontwerpen? Neem dan contact met ons op. Tel. 036 54 02 900 of e-mail info@70f.com We gaan graag vrijblijvend met u om de tafel om te zien wat we voor u kunnen betekenen.