Moderne villa in Almere Overgooi

20 Jaar architect in Almere. “Dit zijn de beste zelfbouw-kavels.”

Bas ten Brinke is al meer dan twintig jaar architect in Almere. Hij zette voor u Almere’s beste zelfbouw-locaties op een rijtje.

In het tweede kwartaal van 2017 werd er op Funda het meest gezocht op ALMERE. Dat maakte makelaarsvereniging NVM deze week bekend.

 

De redenen zijn:

  • de relatief lage prijs van woningen en grond
  • het vele groen en blauw in de stad
  • de centrale ligging
  • de nabijheid van Amsterdam

 

En nu komt daar ook het imago van Almere bij. De stad komt steeds vaker positief in het nieuws. En terecht, want de stad groeit, bloeit en ontwikkelt zich tot een levendige new town met voor elk wat wils.

Dus: stelt u zich bij Almere nog steeds treurige Vinexbouw voor? Dan bent u bij dezen uitgenodigd voor een stadswandeling langs alle toplocaties die de stad rijk is. Als er ergens in Nederland kansen liggen voor hen die zelf een huis willen bouwen, dan is het in Almere!

Architect in Almere

Ons architectenbureau is gevestigd in Almere Overgooi. Eigenaar en architect Bas ten Brinke is niet alleen een eerste generatie Almeerder, hij is ook de voorzitter van de Welstandcommissie van Almere. Hij kent de stad daardoor als geen ander: de kansen (er is meer mogelijk dan op de kavelkaart van de gemeente staat), maar ook de valkuilen. Hieronder deelt hij zijn favoriete bouwlocaties.

Bas ten Brinke architect in Almere

Bas ten Brinke, architect in Almere

Tip 1 van onze architect in Almere: Almere Overgooi

Villawijk Almere Overgooi ligt letterlijk tegenover het Gooi, aan de overzijde van het Gooimeer. De wijk is alles waar je níet aan denkt wanneer mensen het hebben over Almere.

Het is statig, klassiek, weids opgezet en omringd door bossen. In het hart van de wijk liggen een landschapspark en een manege.

Alle villa’s in Overgooi zijn anders en de meeste zijn onder architectuur gebouwd. 70F architecture realiseerde hier drie villa’s en heeft op dit moment een optie op een kavel aan een van de hoofdlanen.

In Almere Overgooi zijn nog een hoop kavels te koop. Deze variëren van 1.500 tot 5.000 m2. Ook zijn er clusterkavels beschikbaar waarop u met meerdere gezinnen een villa kunt bouwen.

"<yoastmark "<yoastmark "<yoastmark

Tip 2 van onze architect in Almere: Almere Nobelhorst

Almere Hout is net als Almere Overgooi een villawijk, alleen heeft deze geen klassieke, maar een landelijke wijk uitstraling. Dat wordt nog eens versterkt door de ligging tussen het bos en de uitgestrekte velden. Daarnaast heeft Hout, meer dan Overgooi, een dorps karakter.

De kavels hebben een oppervlakte van 500 tot 1.000 m2. Er is nog een groot aantal kavels te koop.

Moderne villa in Almere

Moderne villa in Almere

Tip 3 van onze architect in Almere: Almere Noorderplassen

De Noorderplassen is een waterrijke wijk waar u zowel villa’s als rijtjeswoningen vindt. Er is nog een keur aan kavels beschikbaar. Denk aan boskavels in bestaand bos, eilandkavels, dijkkavels met uitzicht op het Markermeer en kavels aan het plantsoen. Bewoners varen zo het water op, al dan niet vanuit hun tuin. En als ze geen zin hebben in het water, dan lopen ze het bos in.

70F architecture realiseerde in de Noorderplassen zowel een villa als twee rijtjeswoningen onder architectuur. De wijk is al redelijk ‘af’, maar nog steeds is het mogelijk hier prachtige architectuur neer te zetten.

moderne villa in Almere Noorderplassen

Moderne villa in Almere Noorderplassen

rijtjeswoning onder architectuur in Almere Noorderplassen

Rijtjeswoning onder architectuur in Almere Noorderplassen (rechts)

rijtjeswoning onder architectuur in Almere Noorderplassen

Rijtjeswoning onder architectuur in Almere Noorderplassen

Tip 4 van onze architect in Almere: Almere Filmwijk

Almere Filmwijk is een grote wijk die volledig bebouwd is. Toch zijn er ook hier mogelijkheden voor mensen die een woning onder architectuur willen bouwen.

In het hart van de wijk ligt namelijk een kleine, dorpse wijk met vrijstaande huizen. Elk huis ligt aan het water en u waant zich hier werkelijk in de natuur. Met tien minuten loopt u echter de stad in.

Een aantal huizen is dertig jaar geleden goedkoop neergezet en is aan vervanging toe. Dat biedt kansen. De Filmwijk is misschien niet de meest voor de hand liggende optie, maar mag zeker niet vergeten worden. De waarde van deze locatie zal de komende tien jaar namelijk behoorlijk stijgen.

 

Tip 5 van onze architect in Almere: Almere Duin

Almere Duin is nog niet vrijgegeven op de kavelmarkt, maar wij weten dat er mogelijkheden zijn. Hier woont u letterlijk in de duinen, aan het strand. Omdat Duin aan de rand van de stad ligt, bent u met een kwartier in Amsterdam.

De wijk wordt op dit moment gebouwd en de eerste bewoners hebben net hun intrek genomen. Voor het gebied ontwikkelde 70F architecture een duinchalet. Het gebied heeft een enorme potentie en is een walhalla voor mensen die een strandgevoel willen combineren met architectuur.

Moderne woning in Almere Duin

Moderne woning in Almere Duin (visualisatie – project in ontwikkeling)

Tip 6 van onze architect in Almere: Almere Oosterwold

Het experiment Oosterwold is uniek in Nederland en ver daarbuiten. De gebiedsinrichting van het gebied dat zich uitstrekt van Almere tot aan Zeewolde wordt helemaal aan het eigen initiatief overgelaten en groeit organisch. Dat betekent dat iedereen op elke plek een kavel mag uitzoeken en er geen beperkingen zijn aan de kavelgrootte.

De wijk wordt zoveel mogelijk duurzaam, ecologisch en zelfvoorzienend. Bewoners regelen zelf hun woning, het waterbeheer, afvalwaterverwerking, de energievoorziening, het groen, de paden en wegen en de openbare ruimte.

De kansen zijn eindeloos, maar dat brengt ook gevaren met zich mee. Goede samenwerking met de buren is bijvoorbeeld essentieel en meer dan elders moet er over praktische zaken worden nagedacht. Als architect met kennis van Oosterwold denken we graag met u mee en wijzen we u de weg in dit gebied vol modderpoelen en vergezichten.

Villa in Almere Oosterwold

Villa in Almere Oosterwold (visualisatie – project in ontwikkeling)

 

Meer architectuur in Almere

Bovenstaande zes tips zijn slechts een highlight van de kavels die in Almere te koop zijn. Een volledig overzicht vindt u op ikbouwmijnhuisinalmere.nl.

Wilt u meer weten over de architectonische pareltjes van Almere? Bas ten Brinke werd hierover geïnterviewd door stadsglossy Lifestyle Almere. Hier leest u het artikel: Lifestyle Almere – De pareltjes van Almere.

Architect in Almere in Lifestyle Almere

 

Nieuwsgierig hoe wij u kunnen helpen bij het realiseren van uw woondroom in Almere?

We laten u graag kosteloos en vrijblijvend de stad zien. Neem contact met ons op via telefoon 036 54 02 900 of e-mail info@70f.com.